Ukulele er et utrolig sjarmerende instrument som mange for alvor har fått øynene opp for. Det er et instrument som har en hyggelig og harmonisk klang, og egner seg til mange forskjellige typer musikk, men er det lett å lære seg å spille ukulele? Det skal vi se på her. 

Hvor enkelt er det?

Ukulele er et utrolig fint instrument, og det er ikke bare enkelt å lære seg å spille på, det er også et instrument som er utrolig praktisk. Hvis du skal ut å reise på interrail eller på backpackingtur rundt hele kloden, så kan du faktisk enkelt prioritere å ta med deg ukulelen på din vei. Det er nemlig et lett instrument som er enkelt å ta med seg, og det er også utrolig enkelt å ta frem og spille på, når man får lyst til det. 

En ukulele er enkel å få tak i, og faktisk også forholdsvis enkel å lære seg å spille på når man sammenligner med mange andre strengeinstrumenter. Mange vil også anse en ukulele for å være ganske mer casual enn for eksempel en gitar, og det krever også bare grunnleggende ferdigheter å spille noe som høres imponerende ut på en ukulele kontra gitar. Det er dermed ikke sagt at en ukulele ikke er et instrument man kan bli utrolig god på å spille, og det er absolutt mulig å bli utrolig god på å spille ukulele, og det krever store musikalske ferdigheter.

Som nybegynner er det dog lett å komme i gang, og du kan finne en masse videoer og læringsressurser på nettet. Spesielt på YouTube kan du finne helt klare, gode nybegynnerkurs hvis du vil lære deg å spille ukulele – og som regel er det også gratis. Derfor kan du komme i gang med å spille uten det helt store utgangspunkt hjemme i din egen stue.