editorial

Med den store fokus på energi og miljø i dag, gir det veldig god mening å se på hva man selv kan gjøre for å redusere sitt strømforbruk i hjemmet. Og de stigende priser på energi er bare enda en årsak til å velge løsninger som reduserer strømforbruket.

Lavere strømforbruk med LED

En enkel, effektiv løsning er å skifte din belysning til LED hvis du ikke allerede har gjort det. Det er nemlig slik at LED-lyskilder bruker mye mindre strøm enn de tradisjonelle lyspærer fordi de utnytter energien mer effektivt, og forskjellen vil kunne merkes for deg og din strømregning.

Samtidig gir LED et veldig behagelig lys, og ofte er det mulighet for å justere lysstyrke og evt. også farge som du ønsker det. Det betyr fleksibel og personlig belysning i hjemmet, på kontoret, i butikken eller et hvilket som helst annet sted. Holdbarheten av LED-lyspærer er en annen fordel som du vil få stor glede av, fordi du ikke må skifte lyspærer så ofte.

Mange lyskilder med LED

led strips

LED finnes i mange former og størrelser, og det er nesten ingen begrensning på hvilke lyskilder du kan få med LED i dag. For eksempel kan du få de veldig kule og smarte led lys stripe, som altså er en lang stripe av LED lys i en smal ledning. Denne kan formes og plasseres som du ønsker det, i presis den lengde og størrelse du vil.

Det er for eksempel perfekt når du vil ha et lys under taket som kjører rundt i hele rommet eller deler av det. Det kan også plasseres under kjøkkenskap, rundt eller inne i møbler, eller du kan bruke det utendørs på terrassen. Det er masse muligheter, og kun fantasien som setter grensen for hvordan du kan skape unik og vakker belysning med LED lys stripes.