Vekt er et svært ladet begrep, men vekt er ikke alltid noe negativt, og i noen tilfeller kan det være utrolig smart å vite hva noe veier. Det kan til og med være ganske praktisk. 

Noen ganger er det praktisk med vekt 

Vekten er ikke alltid en fiende, noen ganger er det faktisk også ytterst nødvendig å vite hva ting veier, uansett om det er en vare eller en postkasse – eller noe som noen skal bære. Bare tenk på hvor lurt det er å ha liten bagasjevekt hjemme så man kan sjekke at man ikke har pakket med seg overvekt av bagasje allerede før man drar hjemmefra. 

Det er noen situasjoner man kan forestille seg, hvor det er praktisk å vite hva noe veier. Det kan for eksempel være i butikksammenheng, hvor noe har en vektpris. Det er også viktig å vite hva noe veier på et lager, og derfor bruker man som regel en jekketralle med vekt. Når det kommer til post er det også viktig å vite hva ting veier så man kan frankere det korrekt, og det er ikke minst også smart å ha en vekt på kjøkkenet, når man skal bake eller lage mat. Så dette med vekt er ikke noe som utelukkende omhandler oss mennesker og hva vi veier, men også noe som kan være et utrolig praktisk element i mange aspekter av hverdagen. 

Hvorfor er det så viktig?

Det er altså flere situasjoner der vekt ikke er noe negativt, men noe praktisk. Men også det å ha en badevekt kan være praktisk, hvis man vil følge fremgangen sin i et forløp hvor man skal gå ned i vekt eller legge på seg. Det er også sånn at vi faktisk ganske ofte blir spurt hva vi veier i eksempelvis et helseforløp, og her er det også viktig at vi vet sånn ca hva det er. Da er det praktisk å ha en vekt.