editorial

Har du også lyst til å få en litt grønnere levemåte? Da er du langt fra alene. Det er mange som har begynt å få øynene opp for at det å leve grønt, det er noe vi enkelt kan gjøre i hverdagen, ved å inkorporere og endre små, enkle vaner. Her skal vi se litt nærmere på hvordan. Det er nemlig ikke så komplisert som du kanskje forestiller deg. 

Hvor skal jeg begynne? 

Det første spørsmålet man stiller seg selv er naturlig nok: hvor skal jeg begynne? Det kan nemlig virke som en litt uoverskuelig oppgave sånn med en gang, men det trenger det faktisk overhodet ikke være. Det er nemlig mange muligheter. Det lureste kan være å begynne å sortere avfallet, og sørge for at det som kan gjenvinnes rent faktisk ender opp der det skal – nemlig til gjenvinning.

Det er nemlig svært viktig at vi resirkulerer materialer som kan brukes igjen på en skånsom og effektiv måte. Det som skjer da, er at de materialene vi kaster, rent faktisk kan bli til nye materialer. Det forutsetter dog at de blir sortert korrekt, og det er her du kommer inn i bildet. 

gjenvinningsmaskiner

Det er ikke uten grunn at gjenvinningsmaskiner inntar et større og større marked, både her og globalt. Det gjør at vi får mer effektive måter å gjenvinne materialer på. Men først må du sørge for at ting blir sortert riktig. Det starter i ditt eget kjøkken, eller der du har søppelkasse. Det er nemlig på tide å mer enn en søppelkasse – en til forskjellige materialer. Dette er også noe med fordel man kan inkludere barna i, så de blir flinke til å resirkulere og vite hva som skal kastes hvor. Hvis man sorterer feil, kan det ha konsekvenser for prosessen senere, derfor er det viktig å sette seg godt inn i hva som skal hvor.