editorial

Det er mange ting man kan lære seg på nettet i dag, og en av dem, det er å spille et instrument. Har skal vi se litt nærmere på hvordan du går frem hvis du vil lære deg å spille cello. Det er kanskje ikke så vanskelig som du tror.

Vi lærer hele livet

Hvis man vil være profesjonell utøver og spille cello som yrke, ja, da skal man som regel starte ganske tidlig. Det er dermed ikke sagt at man ikke kan lære seg å spille cello senere i livet, for det kan man. Det er mange som beundrer nettopp cello som instrument, fordi det har en utrolig flott klang, og det er et instrument som høres bra ut for seg selv, og ikke utelukkende sammen med andre instrumenter. Det åpner for mange muligheter både når det kommer til øving og eventuelle konserter. 

Hvis du vil lære deg å spille cello er det selvfølgelig et godt utgangspunkt å lære seg å lese noter. Det gjør det helt klart litt mer forståelig. Det kan man heldigvis lære seg på nettet, og det finnes mange lærere og tutorials man kan benytte seg av når man skal lære dette. Det er også lurt å smøre seg med en hel del tålmodighet, for cello er ikke noe man bare lærer å spille på en natt. Man skal først lære noter, lære seg grunnleggende teknikk og bygge sakte, men sikkert på.

Det er også viktig å huske at alle har forskjellig læringskurve, og det er ikke sikkert at du lærer like fort som du vil. Det er noe man må akseptere, og det er viktig å følge sitt eget tempo. Så kommer det selvfølgelig også en tid der du vil kjøpe cello, så du kan øve når du vil og ha din egen. Det kan man heldigvis også gjøre online.