editorial

Måling av promille kan være nødvendig for profesjonelle i helsevesenet, på institusjoner eller lignende. Her er det viktig å kunne få et presist svar i løpet av ganske kort tid, og derfor er en promillemåler av høy kvalitet et veldig brukbart verktøy.

Promillemåling med høy presisjon

Flere bedrifter, institusjoner, skoler og lignende har regler om at man ikke kan være påvirket av alkohol når man er på institusjonen eller arbeidsplassen. For å håndheve dette er det nødvendig å kunne sjekke om beboere, elever og ansatte faktisk overholder disse regler. I helsevesenet, for eksempel på klinikker og sykehus, kan det også være behov for å kunne måle promillen hos en pasient. 

I alle tilfeller måles promillen med et alkometer eller en promillemåler. Dette apparat måler alkohol i utåndingsluften som gir en veldig god indikasjon av hvor mye alkohol personen har i blodet. Promillen kan måles med veldig høy presisjon og registrere promiller helt ned til 0,01 og opptil 0,6. Resultatet er utrolig pålitelig, og i de beste apparater er sikkerheten på over 95%.

image

Rask og enkel måling

En annen fordel med en promillemåler er at den er veldig enkel å bruke, uansett om du er profesjonell fagperson eller privatperson. Det er også enkelt for personen som skal testes, og svaret kommer i løpet av veldig kort tid. Allerede etter 1 sekund vil noen modeller kunne registrere et negativt svar, mens promillen vises etter bare 10 sekunder.

Det gjør det enkelt, sikkert og raskt å sjekke promillen uansett om det er på sykehus, i en bedrift eller på en skole.

En promillemåler er både liten og lett å ha med seg, og så har den en levetid på mange år (avhengig av modell). Du må bare huske at den skal kalibreres av og til for å fungere optimalt og levere de mest nøyaktige resultater år etter år.