Rusavhengighet kan være mange ting. Noen blir avhengige av ulovlige stoff, andre blir avhengige av større mengder av medisin eller lignende, mens andre igjen velger alkohol som rusmiddel. Ingen misbruk er lik, og hver eneste person har sin egen historie og årsak. Det finnes også mange grader av avhengighet. Noen klarer å opprettholde et relativt normalt liv utadtil slik at omgivelsene ikke får mistanke, mens det hos andre påvirker jobb, sunnhet og sosialt liv i høyere grad. Uansett hvor lenge du har vært i din avhengighet, hvilket rusmiddel du bruker, graden av avhengigheten, din alder og din øvrige helse, så kan du søke profesjonell hjelp for å komme deg ut av rusavhengigheten og komme tilbake til et normalt liv. Det er aldri for sent.

Rusbehandling har til formål å få deg ut av ditt misbruk, støtte deg i tiden fremover og sikre at du kommer tilbake til en normal hverdag så fort som mulig. Du har muligheten til å komme i rusbehandling på en avrusingsklinikk, der det fungerer som et opphold på en behandlingsplass. Her vil du i løpet av prosessen møte forskjellige teknikker, redskaper og metoder til å arbeide med din avhengighet. Det hele styres av profesjonelle fagfolk som leger og terapeuter, som har den nødvendige viten til å hjelpe deg på den best mulige måten.

Rusbehandling kan bestå av flere forskjellige deler som psykologisk støtte, motivasjon, medikamentbasert avrusing, informasjon og mye mer. Samlet skal det minske dine abstinenssymptomer, gi deg mestringsstrategier, øke din motivasjon og sikre et personlig ettervern. På den måten får du det beste utgangspunktet til å få en hensiktsmessig og holdbar avrusing. Vil du høre mer om rusbehandling for deg selv eller en pårørende, da kan du kontakte Heimveg, som har mer 25 års erfaring innen rusproblematikker og behandling. De tar gjerne en uforpliktende snakk med deg.