editorial

Det er mange regler som gjelder for lån, både i fysiske banker og på nettet. Her skal vi se litt nærere på noen av de reglene man må følge hvis man skal gjøre seg mer kjent i jungelen av lån online. 

Krav til låntager

Det er noen krav man må oppfylle som låntager for å låne penger på nettet, akkurat som i en fysisk bank. En av forskjellene er dog at man som regel ikke trenger å stille sikkerhet eller pant for lånet, når det er online. Det skal man i de fleste tilfeller når det kommer til forbrukslån i en fysisk bank. Det er som regel også et krav om at man er norsk statsborger eller har vært bosatt i Norge i et visst antall år. Det er alltid en aldersgrense man skal oppfylle, denne er ofte 25 år og oppover. På www.swiftbanker.no kan du lese mer om regler for lån online og om ulike lånetyper. 

Flere ulike typer lån på nettet

lån

Det finnes mange ulike lånetyper på nettet, og de samme reglene gjelder for de fleste. Hvor mye ulike individer eventuelt kan låne, avhenger dog av flere faktorer. Det kan være ting som privatøkonomi, altså inntekt og betjeningsevne. Derfor er det ikke så enkelt som å si at man kan få innvilget så og så mye med forskjellige typer lån, det er alltid et spørsmål at man eventuelt kan låne opptil en viss sum. Små lån på noen få tusen kroner kaller man som regel for smålån. Det er lån som gjerne ikke har spesielt lang løpetid. Litt større lån kan ha lenger løpetid. Man kan også finne billån og boliglån på nettet, og for disse store lånene er det som regel andre regler som gjelder. Det er dog alltid viktig at man husker på ikke å låne mer enn det man kan betjene, og ikke tar opp lån for å dekke andre låneutgifter.