Det er mange av oss som stadig er ute etter metoder som skal gjøre håret vårt vakkert og glansfullt. Håret ditt blir kontinuerlig påvirket av både indre og ytre faktorer. I tillegg vil både arv og gener påvirke hårveksten din videre i livet. Du kan også påvirke hårveksten din ved å endre livsstilen. Håret ditt blir derfor tidlig påvirket av livstilen din ved blant annet inntak av vitaminer og mineraler gjennom kostholdet.

I tillegg blir håret ditt påvirket av eventuelle sykdommer som du gjerne har i løpet av livet. Håret ditt blir også påvirket av både stress og bekymringer som du har i en hektisk hverdag. Dersom du opplever plutselig hårtap bør du først sjekke om du har underliggende sykdommer som gjør at kroppen tar til seg mindre næring enn normalt.

Menn opplever som regel en eller annen form for hårtap tidlig i livet. Hvis du er en av dem som mister hår kan hårtap behandling være et godt alternativ. Dette er behandling som både kan gis av frisører eller andre profesjonelle hudspesialister med spesialkompetanse innen hårtap.

Ta vare på håret med sunt kosthold

Ved å spise sunt vil du tilføre håret ditt nok næringsstoffer. Håret ditt vil på denne måten få nok næring gjennom hodebunnen. Både hud og hår gir deg derfor tidlige signaler på om kroppen din ikke klarer å ta til seg nok næringsstoffer.

Spesielt om du er veganer eller vegetarianer bør du være oppmerksom på at du får i deg de næringsstoffene du trenger.  For lite inntak av proteiner og mineraler vil kunne gi deg plutselig hårtap som du lett kan unngå.

Vitaminer er spesielt viktig å få i seg gjennom kosten. Både vitaminer A, B og C er vitaminer som er bra for håret. Dette er vitaminer som du raskt og enkelt får i deg ved å spise rikelig med grønnsaker.