editorial

Når vi flytter hjemmefra, er det som regel en stor omveltning, og det er mye nytt man skal lære for å få såkalte voksenpoeng. Her skal vi se litt nærmere på et par av dem, så du kan score de voksenpoengene du vil ha. 

Husk hvor nærmeste låsesmed er

Hvis du har flyttet til et sted med smekklås, altså hvor døren låser av seg selv når du smekker den igjen, så er denne kanskje spesielt viktig for deg. Det er nemlig sånn at det er fort gjort å låse seg ute hvis man har denne typen lås, og da kan gode råd fort bli svært dyre. For hva gjør man egentlig hvis man kommer til å låse seg ute, og ingen har ens ekstranøkkel (forøvrig noe man sørge for at noen man stoler på har). Man ringer en låsesmed! 

Det kan være lurt å kartlegge nærmeste låsesmed som https://www.askerls.no/lasesmed-lier hvis uhellet skulle være ute. Da har man kjapp tilgang på hjelp hvis man har glemt eller mistet nøklene, og man slipper å gå i panikk hvis det skulle skje at man låser seg ute. 

låsesmed Lier

Lag en matplan 

En annen ting som gir godt med voksenpoeng, er å lage en matplan. Dette er ikke bare noe som gjør at vi minsker det å sløse med mat, og kaster mindre, men også noe som gjør at man får oversikt over måltider og innkjøp i hverdagen. Hvis man går i butikken hver dag, blir det jo fort til at man kjøper mer enn det man trenger, og at man ikke handler smart. Når man har en plan, finnes det en plan for hver enkelt matvare, som kanskje kan brukes i flere måltider, og da får man utnyttet dette mye bedre. Det kan også være lurt å forberede måltider i starten av uken, så man har til hele uken.