Du vet helt sikkert hvordan en rubiks kube ser ut, men du har kanskje aldri prøvd å løse en? Det kan du heldigvis endre, det finnes mange steder du kan få tak i en rubiks kube og komme i gang allerede i dag – det har nemlig en rekke fordeler. Det skal vi se litt nærmere på her.  

Hvorfor skal du prøve rubiks kube? 

Det er mange gode grunner til å prøve å lære seg å løse en rubiks kube. For noen er det et mål, men det er faktisk noe som mange vil kunne ha glede av. Er det ikke deilig å få en liten pause fra en digital hverdag, og holde på med noe som er både sanselig og praktisk? Det er nemlig også sånn at hjernen liker å jobbe med oppgaver og utfordringer, der den skal finne løsninger. Det er god hjernetrim, og det er noe av forklaringen på hvorfor Rubiks kube er så utrolig populært som fenomen. 

Hvis du aldri har prøvd å løse ne rubiks kube før, så er det utrolig lurt å sjekke ut sider som forklarer hvordan den fungerer, så man ikke bare tilfeldig vrir på sidene og håper på at den går opp. Det er nemlig tips og triks til hvordan man skal tenke som kan få kuben til å gå opp, og det er dette man skal lære seg, hvis man vil bli god til å løse den. 

Prøv nye og mer avanserte kuber 

Den vanligste og mest klassiske rubikskuben er den som er 3×3, men det finnes også mange andre spennende og mer avanserte kuber man kan prøve. Hvis du føler du har dreisen på 3x kuben, så kan du gå videre til en 4×4, eller kanskje til og med en rubiks 9×9. Da kan du hele tiden øke vanskelighetsgraden og prøve å bli god til å løse flere forskjellige kuber.